slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Teen Street wordt 25

InterCom170705 TeenStreet01Op 27 juli gaat in het Duitse Offenburg ‘Teen Street’ van start. Het is de 25ste -  en dus een feestelijke – editie. Teen Street is een internationaal Christelijk congres voor tieners. Jonge mensen vanuit heel Europa komen een week lang samen om een werkelijke vriendschapsrelatie met Jezus te ontwikkelen en om Hem te weerspiegelen in hun wereld.

Begonnen bij een pizza
Het idee voor Teen Street ontstond in september 1992 in een pizzarestaurant in Nederland. Vier mensen zaten rond de tafel en wisselden van gedachten over een internationale conferentie voor tieners. Stichters Dan en Suzie Potter leggen uit: “We gaven het de naam ‘Teen Street’ omdat het de bedoeling was om de tieners een straat in hun leven aan te bieden waar langs ze zouden kunnen gaan – een manier van leven dus”.

Na veel gebed en planning ging de allereerste Teen Street van start in Offenburg (Duitsland) met een vijftigtal deelnemers. Het thema was: ‘leven in de een wereld die op z’n kop staat’. Het initiatief groeide heel snel door de jaren heen. In 1997 werd de kaap van 1000 bezoekers gerond, en drie jaar later was het aantal al verdubbeld. Sinds 2013 komen meer dan 4000 jongeren samen.

Tot 2006 waren Dan en Suzie verantwoordelijk voor het programma. Zij hebben nog altijd goede herinnering aan de tijd dat ze voor de organisatie werkten: “Het waren de mooiste en de moeilijkste tijden van ons leven. God vertrouwde ons iets toe dat veel groter was dan we ooit gedacht hadden. Hij had Zijn droom ook aan een ander kunnen geven, maar Hij koos ons uit en wij willen altijd gehoorzaam zijn aan Zijn roeping”. Ze herinneren zich een radicale ervaring van Teen Street 2002: “Wij riepen de jonge mensen op om een verschil te maken in hun wereld. We komen nog altijd veel jongeren tegen die toen zijn opgestaan in die speciale samenkomst, die hun leven verder hebben afgestemd op hun keuze en die vandaag de dag Hem overal ter wereld dienen”.
Het Iers-Amerikaanse koppel Josh  en Debs Walker namen in 2007 de verantwoordelijkheid voor het hoofdprogramma over. Zelf kwamen ze al naar Teen Street vanaf de tweede uitgave.

Het thema van Teen Street 2017 komt uit Romeinen 8:37: Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad.  “We hebben allemaal in ons dagelijks leven het hoofd te bieden aan kleine en grote problemen. Die kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn – ziektes, gebroken relaties, rouw, gebroken dromen, verslaving, enzovoorts. En we hebben heel gemakkelijk het gevoel dat we nooit de overwinning zullen behalen over onze problemen. Daardoor voelen we ons verslagen en willen we het opgeven. Maar God laat ons iets anders zien: er is hoop. We zijn geliefd door een krachtige Vader, een die voor ons vecht, die alles (zelfs Zijn Zoon) voor ons gegeven heeft om ons te redden en die ons de overwinning geeft in de ultieme strijd – tegen de dood. Dat wil niet zeggen dat onze problemen onmiddellijk verdwijnen, maar we kunnen er wel op vertrouwen dat God ons leidt en dat Hij ons helpt als we strijden en ons de kracht geeft om door te gaan. We kunnen er zeker van zijn dat we aan het einde van de strijd als overwinnaars tevoorschijn zullen komen. We zijn meer dan overwinnaars”.

Meer informatie is te vinden bij Operatie Mobilisatie, de organisatie achter Teen Street.
https://www.om.org/teenstreet/en

Nieuwsbrief