slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Schreeuw om leven …

InterCom170801 Leefmagazine1707Het zomernummer van ‘Leef’, tijdschrift van de Stichting Schreeuw om Leven is een speciaal themanummer waarin een vijftiental verhalen zijn opgenomen van vrouwen die op een of andere manier iets met abortus te maken hebben gehad. Allemaal ingrijpende verhalen die de problematiek van de vervroegde beëindiging van een zwangerschap belichten.

De Stichting Schreeuw op Leven is een Nederlandse organisatie die op grond van de Bijbel voor het ongeboren leven opkomt door te strijden tegen abortus en euthanasie. Ze helpt vrouwen bij ongewenste zwangerschap en na een abortus.

Het voorwoord van het tijdschrift heeft als titel ‘Taboe abortusgesprek doorbreken’. Daarmee speelt het artikel in op een oproep van de directeur van ‘Rutgers’ (een organisatie die zich naar eigen zeggen inzet voor ‘seksualiteit vrij van dwang door anderen’ en wil zorgen voor ‘goede seksuele vorming aan jongeren en kinderen’): ‘Ik  juich het maatschappelijk debat over abortus en de aandacht voor ongewenste zwangerschappen toe. Al was het maar om het taboe te doorbreken’. Hoewel ‘Schreeuw om Leven’ heel andere uitgangspunten heeft dan ‘Rutgers’, wordt deze oproep onderschreven, evenals het pleidooi voor ‘complete en neutrale voorlichting’.  Het geschilpunt ligt voornamelijk op het vlak van wat wel en niet gezegd wordt wanneer het over zwangerschapsonderbreking gaat. “Van complete en neutrale voorlichting op websites is echter nog steeds geen sprake.Met man en macht wordt geprobeerd om abortus zo positief mogelijk neer te zetten”

In Nederland worden iedere werkdag gemiddeld 120 zwangerschappen afgebroken. In de promotie van de abortuscentra klinkt de stelling dat abortus veilig is. Dat geldt alleszins niet voor het ongeboren kind, dat de ingreep nooit overleeft. ”Negatieve gevolgen? Die schijnen er niet te zijn. Iemand die psychische problemen krijgt na een abortus, had die waarschijnlijk daarvoor ook al”

Volgens Schreeuw om Leven lijkt het taboe rond abortus inderdaad te breken. “Steeds meer vrouwen vertellen over hun abortuservaring, de druk, de pijn, het verdriet, hun geheim, en hun schuldgevoelens”. Een aantal van die verhalen staan beschreven in het themanummer. Het zijn  openhartige beschrijvingen van wat meisjes en vrouwen hebben meegemaakt als het gaat om onverwachte en ongewenste zwangerschappen. Dat gaat zowel over de gevallen waarin gekozen werd voor een abortus en situaties waarin gekozen werd om de zwangerschap voort te zetten. Zo vertelt een vrouw hoe ze als (zwanger) 15-jarig meisje er voor koos om het kind geboren te laten worden en nu, tien jaar laten,  de gelukkig moeder is van drie kinderen. Maar er zijn ook vrouwen die – zonder veel over de consequenties na te denken – voor een abortus kozen of die ertoe gedwongen werden door hun omgeving. Eerlijke verhalen die de verschillende aspecten van het thema belichten. Hoewel de getuigenissen zich in de Nederlandse context afspelen, zijn ze heel herkenbaar – de drama’s zijn even groot, ongeacht culturen of grenzen.

Stichting Schreeuw om Leven ontwikkelde het initiatief ‘Er is hulp’ www.erishulp.nl , een hulptelefoon voor vrouwen bij een zwangerschap of na een abortus.
Wie een exemplaar van het themanummer digitaal wil ontvangen, kan dat via deze link  ; wie graag een gedrukte versie wil, kan contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief