slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Kwaliteit en fun op Beachpraise

Project17 08a ChristiaanBeachpraise heeft dit jaar gekozen voor een nog redelijk onbekende groep op het podium. Nadat de Closer Walk Jazz Band het programma geopend heeft – en zij zakken zeker niet voor de eerste keer naar Oostende af – is het de beurt aan ‘Project 17’. Jaren geleden van start gegaan onder de naam ‘Christiaan en Band’, speelt deze groep regelmatig op evenementen zoals de Bijbeldag of andere ontmoetingsdagen. Christiaan Carelsberg is de trekkende kracht achter deze muziekband, die ook door een sterke vriendschapsband gekenmerkt wordt. Op de lijst van bandleden staan bijna 20 namen – je denkt eerder aan een orkest dan een band – maar die staan zelden allemaal op het podium. Dat heeft zo z’n redenen …


Christiaan: “Je kan ons een gelegenheidsband noemen. Vaak was het zo dat we gevraagd werden om ergens te spelen, en dan keken we wie er beschikbaar was. We hebben ooit wel eens met drie man op het podium van een kinderclub gestaan. Onze groep bestaat uit een verzameling van jongeren en volwassenen die een druk leven hebben, ook wat hun gezin betreft, en dan het is zeker niet gemakkelijk om iedereen voor een optreden bij elkaar te krijgen. De muzikanten zijn wel allemaal heel erg gemotiveerd en ze spelen graag samen”.

Muzikanten zijn vaak al heel vroeg met muziek spelen begonnen, is dat met jou ook het geval?
“Nee, ik ben pas laat begonnen, te laat eigenlijk. Ik kocht mijn eerste gitaar toen ik een jaar of 15, 16 was. Aan de andere kant heb ik wel altijd van muziek gehouden en hield dat me wel bezig”.

Project17 10aOok al werd Project 17 gevraagd om de lofprijs op Beachpraise te verzorgen, toch wil Project 17 zich niet graag een ‘worshipband’ noemen. Qua opzet en repertoire is de band nogal atypisch en dat willen ze graag zo houden. Christiaan: “We willen graag een allround band zijn en we spelen niet alleen de doorsnee praisemuziek. Daarom hebben we ook een neutrale naam, dus niet iets specifiek christelijks. We kiezen er bewust voor om geen aparte ‘kleur’ te hebben”.

En wat stijl betreft?
“We proberen zoveel mogelijk ‘creatieve variatie’ te brengen. De muzikanten hebben daarbij veel inbreng. Soms zitten er nummers bij die mij zelf niet zo heel erg liggen, maar ik vind het belangrijk dat iedereen iets kan inbrengen. We spelen zowel jazz, blues, rock en we pakken af en toe ook uit met een rap. Dat wordt dan gedaan door Jeff en Melvin, de rappers in onze band. Er kan zelfs een metal nummer tussen zitten en we schrikken ook niet terug voor iets dat heel klassiek klinkt. Ik houd van stiltes: we kunnen heel luid gaan, maar we kunnen ook heel stil zijn. Ik heb graag wat dynamiek en je kunt dat creëren met een harp of een klassieke gitaar, maar net zo goed met een metal gitaar. Hoe breder we kunnen gaan, hoe interessanter het is”.

Kan het publiek dat allemaal wel appreciëren?
“We passen ons wel wat aan. Als we voor een groep tieners spelen, dan zullen we daar geen klassieke muziek laten horen. Aan de andere kant: als we een nummer doen met een harp of met een klassieke gitaar, dan doen we dat ook echt klassiek. We staan achter onze muziek, wat we ook spelen. Ik zoek eigenlijk ook muzikanten die helemaal achter het concept staan, die de juiste mentaliteit hebben, die bereid zijn om te spelen, maar ook om soms niet te spelen”.

Project17 12De zangers en muzikanten van Project 17 hechten veel belang aan een goed contact met het publiek. Of er nu veel mensen komen opdagen of dat het om een kleine groep gaat, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Als er maar interactie is: “We willen een sfeer creëren van ‘we gaan het samen doen’. Het is niet: wij zijn de band en jullie moeten ons maar volgen. Op die manier willen we ook wat anders zijn dan andere bands. Het is niet zo gemakkelijk om uit te leggen, maar als je ons bezig ziet, dan begrijp je het. In de eerste plaats zijn we er om de mensen te ondersteunen in de aanbidding”.

De kernwoorden van Project 17 zijn ‘kwaliteit en fun’. Kwaliteit spreekt voor zich: de muzikanten moeten goed kunnen spelen. Maar fun? Christiaan: “We doen dit in de eerste plaats uit liefde voor God, maar ook omdat we het gewoon ‘fun’ vinden. Je kunt die twee zaken combineren en christenen vergeten dat soms”.

Een soort christelijk entertainment dus?
“Entertainment klinkt nogal negatief in evangelische kringen. Met ‘fun’ bedoel ik: we stoppen hier geen uren voorbereiding in omdat we ons daartoe verplicht voelen. We vinden het gewoon verschrikkelijk plezant om samen te spelen. En dat recept, de combinatie van kwaliteit en plezier, werkt heel goed”.

Beachpraise gaat door op zaterdag 26 augustus – iedereen is welkom vanaf 17:00 u. Meer info op www.beachpraise.be

Nieuwsbrief