slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Duitsland verbiedt ‘homogenezingstherapie’

INterCom200523 DuitslandHomogenezingHet Duitse parlement heeft een wet goedgekeurd die de zogenaamde ‘homogenezingstherapie’ verbiedt voor personen onder de 18 jaar. Volgens deze wet zal het voor minderjarigen verboden zijn om deel te nemen aan enige vorm van therapie die tot doel heeft hun seksuele geaardheid te onderdrukken of te veranderen. Het is eveneens verboden om tussen de leeftijd van 18 en 26 jaar aan dergelijke therapieën onderworpen te worden als ze gebruik maken van  dwang, dreigementen of misleiding.

Wie deze ‘genezingstherapieën’ aanbiedt kan een boete tot 30.000 euro krijgen en tot maximaal 1 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. Ouders of voogden die hun kinderen dwingen om de therapie te ondergaan, kunnen eveneens aangeklaagd worden. De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, wijst er op dat jonge mensen gedwongen kunnen worden om een genezingstherapie te ondergaan en is van mening dat jongeren zo snel mogelijk op de hoogte moeten worden gebracht van deze wet.

 

De regering wil een duidelijk signaal geven dat dergelijke praktijken niet getolereerd worden. Spahn: “Homoseksualiteit is geen ziekte, daarom is de term genezing hoe dan ook misleidend. Deze zogenaamde therapie maakt mensen ziek, niet beter. Aan de mensen die vragen hebben rond hun geaardheid, willen we duidelijk maken; je bent OK zoals je bent.”

De CDU, de conservatieve partij van bondskanselier Angela Merkel en de coalitiepartner SPD (de sociaal-democraten) stemden voor de wet, evenals de FDP (Vrije democratische partij). De rechtse ‘Alternatieven voor Duitsland’ onthield zich groten deel, evenals de linkse partij en de groenen – beide partijen waren van mening dat de wet niet ver genoeg ging in het beschermen van minderjarigen. Duitsland is het vijfde land ter wereld dat een dergelijke wet goedkeurt. Eerder deden Malta, Ecuador, Brazilië en Taiwan dat al.

De wet wil zich richten tegen dubieuze conversiebehandelingen waarvan de aanbieders beweren dat ze homoseksualiteit  kunnen genezen. Dergelijke behandelmethodes zouden kunnen leiden tot depressies en zelfmoordgedachten. Volgens de Magnus Hirschfeld Foundation, die strijdt tegen homodiscriminatie, krijgen ongeveer duizend Duitsers per jaar deze therapie.

Toen de wet vorig jaar voor het eerst aan het parlement werd voorgelegd, schreef de Duitse Evangelische Alliantie (EAD) een brief aan het comité van experten, aangeduid door her Ministerie van Volksgezondheid en aan de parlementsleden om een alternatief voor de wet voor te stellen. Reinhard Schink, Algemeen Secretaris van de EAD stelde dat het wetsvoorstel ‘niet coherent was in zijn veronderstellingen en niet consistent in zijn benadering. Het houdt geen rekening met zijn eigen waarden en doelstellingen’. Hij voegde er aan toe dat “de voorgestelde wet zal onbedoeld homoseksuele mensen discrimineren door ze te verhinderen verantwoordelijkheid op te nemen voor hun eigen leven”.


Schink legde uit dat de EAD er voorstander van is dat ‘de keuzevrijheid serieus genomen wordt en ook in praktijk wordt gebracht’. Het zou niet juist zijn wanneer mensen die worstelen met hun homoseksuele gevoelens advies, hulp of counseling ontzegd wordt en dat mensen die zouden willen veranderen daarvoor bestraft worden. De bezwaren van de alliantie richten zich dus in de eerste plaats op het verdedigen van de vrijheid (godsdienstvrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van behandeling). 
(bron: Evangelical Focus, RTL-nieuws, CNN)

Nieuwsbrief