slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Aanbiddingsleiders moeten Bijbelgetrouw blijven

InterCom220617 ChrisTomlinChris Tomlin doet oproep

In de aanloop naar de K-LOVE Fan Awards in Nashville (Tennessee, VS) deed Chris Tomlin een opmerkelijke oproep. De aanbiddingsleider, die bij ons vooral bekendheid verwierf als schrijver van ‘How Great Is Our God’, moedigt zijn ‘collega’s’ aan om gefocust te blijven op het ‘hart van aanbidding’ en niet op ‘werelds succes’.

Aanbiddingsliederen krijgen de laatste decennia steeds meer succes binnen het genre van de hedendaagse christelijke muziek. In de Amerikaanse ‘award shows’, maar ook in de hitlijsten zien we een toenemende populariteit. Songs als ‘How Great Is Our God’ zijn intussen minstens even bekend als de traditionele hymns die eeuwenlang in kerken gezongen werden.

 

The Christian Post sprak met verschillende bekende Amerikaanse ‘worshipleaders’ over dit toenemende succes. Brooke Ligterwood. De zangeres en liedschrijfster won een Grammy Award. Ze zegt bemoedigd te zijn door de nieuwe generatie van christenen die stevig vasthoudt aan de Bijbel. Toch daagt ze schrijvers uit om er op toe te zien dat hetgene ze op papier zetten ook echt Bijbels is: “Wat de mensen zingen, zal bepalen wat ze over God geloven, en daarom moet het ook waar zijn. Als dat niet zo is, heeft dat ernstige gevolgen. Zorg er dus voor dat je in je eigen leven – en dus ook in de geestelijke praktijk – de goede dingen gaat zaaien, want er zijn veel dingen die ons kunnen doen afdwalen. We moeten zeker zijn dat we ons hart blijven richten op wat er voor zorgt dat we de goede wedloop lopen”. Ligterwood, die met liederen als ‘A Thousand Hallelujahs’ via Hillsong bekendheid kreeg, wil vooral dat christenen de zaken op prijs stellen die in de wereld vaak niet op prijs gesteld worden, zoals de ongeziene dingen die God behagen. De uitdaging is om de houding aan te nemen die Christus heeft en dienstbaar te zijn in de dingen waartoe Hij Zijn kinderen geroepen heeft. “We moeten er in ons privéleven voor zorgen – zowel in geestelijke discipline als in praktijk – ons op de juiste dingen richten, want er is veel dat ons kan afleiden. We moeten ons afvragen hoe we mensen kunnen dienen met onze talenten en met onze levens. Hoe kunnen we de nieuw opkomende generatie dienen?”

Het verschil maken
Chris Tomlin zegt heel bemoedigd te zijn door het succes van de aanbiddingsmuziek van de laatste jaren. In zijn ogen vormen deze liederen de kern van de hedendaagse christelijke muziek. Het is een stijl die de zangers helpt om God te aanbidden. “Dat is wat ik in ieder concert probeer te doen en als we dat blijven doen in een geest van nederigheid behouden en mensen naar een ontmoeting met God leiden, dan is dit wat het verschil gaat maken. Zoniet, dan zal onze muziek naar alle andere muziek klinken.”

Jenn Johnson, die samen met haar man Brian leiding geeft aan Bethel Music – een muziekbediening van een charismatische megakerk in Redding, Californië – benadrukt ook het belang van de focus op  de  tekst van de Bijbel: “Ik denk dat we geankerd moeten blijven in Gods Woord en alles in het werk stellen om ons hart en onze vrede te beschermen.” Johnson adviseert de aanbiddingsleiders om geëngageerd te zijn in hun plaatselijke kerk en toegewijd aan vrienden en familie – de mensen die hen het best kennen – en in die relaties authentiek te zijn en zich kwetsbaar op te stellen. Op die manier weten de omstanders ook wat er in hen omgaat. “Doe niet alsof, niet zoals op Instagram. Wees echt en geef andere mensen de kans om je te helpen om te groeien. Strek je uit aan volwassenheid”, voegde ze er aan toe.

(Bron: Leah Marie-Ann Klett, The Christian Post)