slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Dimensions zoekt podia

InterCom180521 DimensionsDe Nederlandse organisatie Dimensions vertelt over het evangelie van Jezus Christus door zang, dans en theater. Kinderen en jongeren krijgen de kans om hun talenten op dat vlak te ontwikkelen. Ze krijgen training en gaan dan op tournee. Petra De Craene vertegenwoordigt de organisatie in Vlaanderen en geeft meer uitleg:

“Wij willen vertellen over het evangelie van Jezus Christus door zang, dans en theater. Wij trainen kinderen en jongeren om hun talenten te ontwikkelen en deze in te zetten voor Gods Koninkrijk.

Op onze website: www.dimensionsmusic.nl  staat een groot stuk geschreven door één van mijn collega's met de uitleg van waar onze naam komt.  Eén stukje wil ik daar graag uitlichten: 

 

Om te groeien in geloof heeft God ons aan elkaar gegeven. De relatie met andere gelovigen is geen extra optie, maar noodzakelijk voor als je Jezus wilt volgen (1 Kor. 12). We hebben elkaar nodig. We zijn allemaal verschillend. Die verschillen zijn soms leuk en soms vervelend. Maar in Efeze 3 schrijft Paulus dat we juist door die verschillen meer van Gods liefde kunnen ervaren. Dan zullen we samen met alle heiligen alle dimensies van Gods liefde leren kennen (Ef. 3:17-19)".

Hoe lang bestaat dit initiatief al? Ooit al eerder in België opgetreden?

”Deze Nederlandse  organisatie is ‘geboren’ in december 2014.  Sinds die tijd hebben we al verschillende zomertours gedaan.  We zijn  onder andere al Duitsland en Tsjechië geweest.  Maar ook in België hebben we al optredens mogen doen: in een asielcentrum te Zaventem (in samenwerking met de evangelische gemeente Zaventem), de Evangelische kerk in Huy, een Afrikaanse kerk in Sint Niklaas en Mons”.

Welke jongeren nemen aan het programma deel en hoe ervaren ze dat?

”De jongeren die deelnemen aan de programma's  zijn  mensen die graag via muziek over God vertellen. Sommige jongeren  toeren al een paar jaar met ons en we horen dan hoe fijn ze het vonden om op deze manier met hun geloof om te gaan.  Ook hebben wij als leiding echt al mogen zien hoe deze tieners/jong volwassenen zelf veranderen”.

Op welk niveau situeert de dans en de muziek van Dimensions zich?

”Hm, dit is natuurlijk een lastige vraag want ik weet dat we een hoog niveau halen, maar ik wil tegelijkertijd niet opscheppen”.

Deze zomer komt Dimensions ook naar Vlaanderen. De organisatie is daarom op zoek naar plaatsen waar er optredens gegeven kunnen worden; een oproep dus naar de kerken in Vlaanderen om met het idee aan de slag te gaan. Er zijn immers allerlei manieren waarop het project vorm kan krijgen. Petra: “Graag zou ik willen vermelden dat wij als organisatie niet gebonden zijn aan kerkgebouwen.  We hebben ook al in (solide) tenten of zalen mogen optreden.  We treden op overal waar we God mogen prijzen. Ik vermeld dit er expres bij omdat we hier in België de neiging hebben om te zeggen dat onze locaties niet goed  of groot genoeg zijn voor dit soort dingen. Dit is niet waar!!!”

Wat mag de kerk eigenlijk verwachten?

”Wat een organisator qua programma kan verwachten is dat het een degelijk ingestudeerd programma is. Er is zowel vlotte als rustige muziek in het programma. De muziek wordt door stukjes tekst, bijbelgedeelte of mini-sketch aan elkaar ‘gelijmd’. De inhoud van de muziek geeft Christenen een opkikker in hun geloof en de niet christenen krijgen dingen te horen om over na te denken.”

En omgekeerd, wat verwacht Dimensions van de kerk?

”Ook hier wil ik graag melden dat het reuze mee valt. De groep die door België reist heeft alle podiumdelen, geluid en licht bij.  Hier hoeft dus niets voor worden gedaan  (er moet natuurlijk wel elektriciteit zijn  )  De groep zet alles zelf op en ruimt ook alles zelf op.

Als de groep bij aankomst een bekertje drinken krijgt zou dat fijn zijn. We vragen wel of de organisator voor een avondmaaltijd wil zorgen; ook hier wil ik er op benadrukken dat we als organisatie blij zijn met eenvoudige maaltijden!!!

Zoals gezegd toert deze groep en gaan ze dus van plaats naar plaats. Daarom vragen we aan de organisatie om slaapplekken.  Dit kan bij gastgezinnen maar  ook in twee ruimtes waar  er sanitair voorzien is. Alle groepsleden reizen met slaapzak en luchtmatras dus dit mag het probleem niet zijn. Na het ontbijt trekt de groep verder”.

Waarom komt Dimensions eigenlijk naar Vlaanderen?

Petra: “Wel, ik ben zelf Vlaming, en hou  ontzettend van dit soort muziek en stijl.  Ik geloof 100% dat muziek iets met een mens doet en dat niet christenen door dit soort dingen aangeraakt kunnen worden.  Als ik terug denk aan het concert dat we mochten houden in het asielcentrum, dan was dat heel bijzonder.  De mensen die daar zaten waren vrij om te komen kijken, geen dwang van het centrum.  Zoveel  verschillende nationaliteiten  bij elkaar!  Nadien hoorden we dat, toen één van de Zaventemse vrijwilligsters weer naar het centrum ging om met de kinderen activiteiten te doen, ze het lied "Light house"  hoorde zingen dat Dimensions had gezongen tijdens hun programma. Dat gaf haar toch wel een bijzonder gevoel.  Ik heb dit nadien aan de groepsleden laten weten.  Vaak weet je niet wat er gebeurd als je weggaat, maar dit was best bijzonder.  We willen ons zelf niet de eer geven, maar zijn dankbaar dat we licht mochten brengen bij deze asielzoekers. Maar, we willen natuurlijk niet alleen voor deze mensen een licht zijn: we willen er voor iedereen zijn. Dus waarom Dimensions naar Vlaanderen komt?  Wel, het evangelie is voor iedereen!”

Wie een concert wil organiseren, kan dit jaar een beroep op Dimensions doen op 23, 24, 25 of 26 juli. Alle tourleden betalen hun eigen kosten, aan de lokale organisator wordt alleen gevraagd om apparatuur en vervoer te betalen - dat is 300 euro voor een optreden. Daarvoor wordt een boeiend programma aangeboden. Neem eens een kijkje op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=3NADzd9S9mI

Meer info - en boekingen - kunnen bij Petra De Craene: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief