slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

Wegwijzer1903CoverHerfstnummer Wegwijzer

Een breedlachende Jordan Botaka siert de voorpagina van de nieuwe Wegwijzer. De aanvoerder van voetbalclub Sint-Truiden heeft ook wel een aantal goede redenen om blij te zijn. Zijn kinderdroom – en eigenlijk was het een gebed – om profvoetballer te worden, is ruimschoots uitgekomen. Afgelopen seizoen maakt hij met zijn ploeg heel wat successen mee. En toch blijft Jordan met beide voeten op de grond. Als je weet uit welke situatie hij komt, is dat niet verwonderlijk. Op heel jonge leeftijd verlieten zijn ouders als politieke vluchtelingen hun land en kwamen ze in Nederland. Later verhuisden ze naar België. Daar woont de voetballer – na enkele buitenlandse avonturen in zijn carrière – nog steeds. 

InterCom190610 WegwijzerWegwijzer over reizen en vluchten

De zomer kondigt zich aan en bij velen begint het al te kriebelen om op reis te gaan. De zon wacht ons op aan de Spaanse costa's of misschien nog wel verder. De tickets zijn geboekt, nu nog wachten tot het vliegtuig vertrekt. Deze zomer zal het dan wel geen Boeing 737 Max zijn, want die toestellen worden voorlopig aan de grond gehouden. Dat was nog niet het geval toen Glenn Vantieghem dit voorjaar naar Addis Abeba vloog. Geen plezierreisje, het was voor zijn werk in de zending van 'Christ's Hope'. Toen hij was overgestapt, vloog het toestel dat hij net had verlaten verder – om 6 minuten later neer te storten. Geen mens overleefde het. Soms is een vlucht de laatste vlucht, en Glenn is dankbaar dat hij aan deze crash ontsnapte.

WW1901.CoverHet paasnummer van Wegwijzer heeft als titel ‘de grootste overwinning’. In de artikels in deze editie worden verschillende facetten van het Paasgebeuren belicht. Zo beschrijft Adri Van Den Berk  de belevenissen van de twee volgelingen van Jezus die terugkeerden van Jeruzalem naar hun woonplaats Emmaüs. Verblind door het verdriet vanwege het sterven van Jezus, herkennen zij de opgestane Heer niet wanneer Hij met hen meeloopt. Pas wanneer Hij aan de hand van de Schriften uitlegt dat de Messias moest lijden en sterven, begint het te dagen. Op het moment dat Jezus met hen de maaltijd deelt, beseffen ze wie Hij is. In vuur en vlam voor Christus trekken ze onmiddellijk terug naar Jeruzalem – waar de leerlingen van Christus intussen ook al beseffen dat de Heer waarlijk is opgestaan. De grafstemming waarin ze de afgelopen dagen verkeerd hadden, maakt plaats voor een gloriemoment.

InterCom181220 WegwijzerDe meeste Kerstmenu’s zullen inmiddels wel opgemaakt zijn. Wordt het weer de traditionele kalkoen of mag er wat meer geëxperimenteerd worden? En moet het met Kerst wel zoveel om lekker eten draaien? Wegwijzer gaat in haar Kerstnummer naar het ‘ideale recept’ voor Kerst en dan  gaat het om meer dan een uitgebreide maaltijd. Adri van den Berk haalt herinneringen op aan zijn jeugd en haalt drie woorden die hem bijzonder aanspreken: verbazing, blijdschap en vrede. Verbazen we ons nog over de boodschap van het evangelie? Adri werd ook aangesproken door de blijdschap van Maria en Jozef, van de herders en van de wijzen uit het Oosten. En bovenal is Kerst ook het feest van de vrede. De vrede die God schenkt, gaat alle verstand te boven.

WW1809 CoverHet septembernummer van Wegwijzer staat in het teken van succes. Niet dat het lezen van dit blad een garantie is voor een succesvol leven, maar wie zich de boodschap ter harte neemt, kan toch belangrijke ontdekkingen doen in het leven. Daarom wil Wegwijzer vooral een blad zijn dat weggegeven wordt: christenen die het uitdelen aan mensen die op een of andere manier bereid zijn om op zoek te gaan naar de zin van het leven.

Hoe zit het dan met succes? Vaak is het een droom. De topact zijn op een muziekfestival, als eerste over de streep komen bij een wielerwedstrijd, het winnende doelpunt scoren in een belangrijke voetbalmatch. Voor velen blijft het allemaal een droom, maar als die dan toch uitkomt, is het een grote meevaller. Adri Van Den Berk, gemeentestichter in Limburg, kon in zijn jonge jaren proeven van het succes als artiest. Met een stem die veel weg had van die van Johnny Cash en met het nodige geluk, kon hij de TV-studio’s van binnen zien. Dat hij ook heel wat gevangenissen van binnen zag, doet daar geen afbreuk van …

Nieuwsbrief