slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

VERDONCK Koen en Anne-Laure

   
VERDONCK Koen en Anne-Laureloupe
Papoea Nieuw Guinea

New Tribes Mission


Het echtpaar Koen en Anne-Laure Verdonck is actief bij de christelijke organisatie New Tribes Mission in Papoea New Guinea. Ze vertellen over het land, hun werk, ervaringen en de Belgische gemeentes.

“Wij werken in Papoea new Guinea. Het is een land waar de tijd is blijven stilstaan. Het is erg onherbergzaam, en bewoond door meer dan 870 etnische taalgroepen die allen vrij geïsoleerd wonen. Wij beseffen het niet altijd, maar onze Rooms katholieke achtergrond heeft een grote stempel op onze samenleving gedrukt. In Papoea New Guinea is dat niet waardoor zaken als het bed delen met een ander heel gewoon zijn. Het gevolg is ook dat AIDS hier een wijdverspreid probleem is. Wat geloof betreft, hangen de meesten het animisme aan. En wat het alledaagse leven betreft: Als vrouw moet je heel alert zijn daar, ik heb het liefste dat Koen overal meegaat met mij, zodat ik mij veilig kan voelen. De christenen die er zijn worden ook vervolgd. Het evangelie is hier dus erg zoek.”

 

“De Heer heeft onze levens teruggeven en omdat wij tot Hem toebehoren willen we ook onze levens voor Hem inzetten. Dat is de reden waarom wij als zendelingen werken bij New Tribes Mission. Het is een organisatie die zich richt op het bereiken van etnische groepen met het evangelie, in hun moedertaal, en op het stichten van gemeentes. De medewerkers van NTM vertalen de Bijbel in hun eigen taal, dat kan soms twintig jaar duren want het gaat over talen die niet op schrift staan. Vervolgens kunnen we hen onderwijs geven over de Bijbel.”

 

“Zelf houden we ons voornamelijk bezig met de ondersteuning van de veldwerkers. Koen zorgt vooral voor de goede werking van computers en programma’s; Anne-Laure geeft les, maar is ook een tijdje tandartsassistente geweest. Zendingswerk is heel veelzijdig.  In Papoea New Guinea werken zo’n vierhondertal mensen voor New Tribes Mission, daar komen heel wat financiële en administratieve zaken bij kijken. Aangezien ze in het oerwoud werken, is er uiteraard geen bank om de hoek te vinden. Het geld moet beheerd worden, dat deed Koen in het verleden net als de algemene coördinatie. In het begin stond ik in voor de pastorale zorg, later ook voor emotionele en praktische zorgen. De laatste periode begeleidde ik het papierwerk van kandidaat-zendelingen. Nu houden wij ons ook bezig met het veldleiderschap, wat betekent dat alle zendelingen in de stammen ook in de stam kunnen gehouden worden.”

 

"We vinden dat onze organisatie zich ook uitstrekt tot België, want wij zijn slechts een verlengde van de Belgische gemeentes. België werkt mee met ons door het gebed. Wij willen dat de gemeentes ook beseffen dat ze een deel zijn van ons werk in New Papoea Guinea. Als mensen weten wat er gebeurt, zullen ze ook een hart krijgen voor ons werk. Het is onze verantwoordelijkheid om de gemeentes daarover te informeren."

 

"We zitten op de eerste rij om getuige te zijn van wat God doet in Papoea New Guinea. Het is prachtig om te zien dat mensen die jarenlang in angst leefden voor heksen, geesten en allerhande, Gods geest nu ontvangen. Maar ook aardse veranderingen als waardering voor de vrouw, het gezin en de naaste mogen wij ervaren."

 

 

 

Nieuwsbrief