slide 1

                            

 

 

                                                                                                                                                                   WelkomOpDeWebsite 

 

                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                            

 

 

               

                                                                  

 

slide 2

 

 

EenKoepelVoorOrganisaties

                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                              
 

 

                                

     

                      

                                                                                                                                    
 

slide 3

 

 

 

 

 

blauwenkerken              

 

 

 

               

slide 4

 

 

 

 

 

                                                                                                                      GebedsbijlageIntercomSAmen

 

 

   

 

 

 

      

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

slide 5

 

 

deelvandeontmoetingsdagenRoos

CAUWELS Becky

   
CAUWELS Becky loupe
Leuven

zendingsplatform logo

BREEZE


Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Ik werk voor Breeze, een onderdeel van het Evangelisch JeugdVerbond voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Wij willen jongeren van allerlei (christelijke) achtergronden samenbrengen.

Waarom is dat belangrijk?

Omdat jongeren die een keuze voor God hebben gemaakt zich bevinden in een wereld waarin het heel moeilijk is om zich staande te houden. Onze evenementen zijn plaatsen waar ze kunnen samenkomen, inhoud krijgen en relaties opbouwen.

Hoe ben je bij deze organisatie terecht gekomen?

In de middelbare school kreeg ik de opdracht om gedurende een korte periode aan vrijwilligerswerk te doen. Iemand vertelde me toen over Breeze, en dat leek me wel leuk. Hierna ontwikkelde ik echt een visie voor België en wou ik hier het verschil maken. Deze organisatie gaf daar een draagvlak voor. Ik hou van de sfeer die hier heerst en de focus die bij Breeze ligt op het uitdagen van jongeren.

In wat voor team werk je?

Ik werk samen met David Buntinx en Johan Meneere. Met hen volg ik samen projecten op en praten we het beleid door. De overige werknemers zijn allemaal vrijwilligers.

Blijf je bij Breeze?

Ik wil vooral op de plek zijn waar dat God mij wil hebben, en op dit moment is dat zonder twijfel Breeze. Maar waar dat volgend jaar zal zijn, weet ik niet. Ik wil dat ook regelmatig in vraag stellen. Iets anders, blijf je in België? Voorlopig blijf ik sowieso in België, ik heb effectief een roeping voor dit land ervaren toen ik als zestienjarige naar Roemenië ging op zendingsreis. Ik wou de wereld veranderen en ging met Mission Possible naar Oost-Europa. Na twee dagen dacht ik in mezelf wat doe ik hier? Oké, de mensen zijn arm maar ze kennen God, in België niet. Ik werd erg aangegrepen over hoe erg het er in ons land aan toe is op geestelijk vlak.

Voel jij je zendeling?

Zending is een groot woord. Ik denk dat iedereen geroepen is om zending op zijn of haar plek te doen. Vrienden die een seculiere job doen vertellen mij al eens over hun fantastische gesprekken met collega’s over het geloof, en dat is een mogelijkheid die niet ligt bij Breeze. Aangezien wij allemaal al christen zijn. Maar ik geloof dat als je op de plek staat waar God je voor geroepen heeft en vervolgens uitdraagt wie Hij is en hoe we moeten zijn, dat wij allemaal zendelingen zijn.

Wat zijn de negatieve kanten aan dit beroep?

Op dit moment zijn er geen. Ik ben vrijgezel en ik woon dicht bij mijn werk. Officieel werk ik halftijds maar in de praktijk is dat bijna voltijds. Daarnaast studeer ik ook nog eens. Als ik een vriend zou hebben zou dat wel heel moeilijk worden.

En jouw inkomen?

Breeze betaalt mij een loon uit dat volledig uit giften bestaat. Ik heb daarvoor sponsors moeten zoeken. Toen ik voordien als vrijwilliger voltijds voor Breeze werkte, twijfelde ik tussen voltijds studeren en al mijn werk bij Breeze achter te laten of niet. Het enige wat mij tegenhield was geld, want als je dit wil blijven doen heb je giften nodig. Breeze heeft toen samen met mij gekeken hoe we dit op een legale manier mogelijk konden maken. Ik stuurde vervolgens een brief naar heel wat mensen waarin ik mijn situatie uitlegde. Het leukste was dat heel veel personen die ik totaal niet kende of amper kende, spontaan beslisten om maandelijks met grote bedragen over de brug te komen. Zo duurde het niet lang tot mijn support rond was.

Hoe rijm je jouw richting met jouw werk?

Ik studeer strategische communicatiewetenschappen, dus marketing. Dat vind ik heel boeiend maar het is ook confronterend om te zien dat de media ons enorm in haar macht heeft. Ik besef ook dat ik in christelijk Vlaanderen veel van die technieken niet kan inzetten op de manier dat ik ze heb geleerd. Dat omdat er puur geen budget voor is. Anderzijds zou het wel een uitdaging zijn maar ik weet niet of het kan gerijmd worden met het christen zijn. Ik geloof wel dat er in christelijk Vlaanderen nood is aan duidelijke communicatie.

Zijn er genoeg christenen met een communicatie-achtergrond?

Ik leer de laatste tijd meer en meer mensen kennen die iets in die richting gestudeerd hebben maar in de praktijd zie ik er nog weinig van. Als we duidelijker onze visie communiceren zouden we ook meer kunnen bereiken en meer uitstraling hebben. Het is belangrijk om in een kerk of organisatie als Breeze een duidelijke visie te ontwikkelen, en die ook te communiceren naar de kerk- of organisatieleden toe.

Heb je geen angst dat je werk meer over God gaat dan dat je het voor God doet?

Dat is zeker iets waarvan ik mij bewust moet zijn. Dat je niet enkel werkt maar ook beseft waarvoor je het doet. Je werk is niet je stille tijd. Het is belangrijk dat je tijd neemt met God om echt te bidden, het is geen vervanging. Mensen denken vaak als je in die wereld zit is dat toch veel eenvoudigeR, maar dat is niet zo. Je bent er continu met bezig maar het is iets totaal anders om jongeren te vertellen wat ze moeten doen om hun leven te veranderen en het daarnaast ook zélf te doen.

 

Nieuwsbrief